Vieze beesten

Coverafbeelding van: Vieze beesten

Trefwoord(en)
dieren
gedrag

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding waarin wordt gesteld dat de mens het dier is dat het meeste stank, lawaai en rotzooi veroorzaakt, gaat het in dit boek over allerhande vreemde dieren of dieren met vreemde gedragingen. Die zijn opgedeeld in zeven hoofdstukken. Alle aangehaalde dieren staan met een getekende illustratie bij een korte tekst die uitlegt waarin het dier in viezigheid uitblinkt. Hier en daar staat een tekstballonnetje met een grappige uitspraak van het dier. Sommige dieren krijgen een extra kadertje met meer weetjes over het dier. Twee korte quizzen en een register sluiten het boek af.

Er komen heel wat dieren aan bod in dit luchtige informatieve boek. Soms omdat ze er erg vreemd uitzien, soms omdat ze zich vreemd gedragen, omdat ze vreemde dingen eten of zich verdedigen met stinkende goedjes. Maar evengoed gekende dieren als de koe, de beer of de blauwe vinvis krijgen een plaatsje in dit boek. Net omdat zij iets doen wat niet erg appetijtelijk blijkt.
Maar meer dan de neus ophalen voor deze vreemde dieren of gedragingen, is de lezer beslist verbaasd over de inventiviteit van de dieren. Hoe zij op soms erg vreemde wijze een manier hebben gevonden om zich te voeden, te verdedigen, zich voort te planten of te overleven.
Geen droog informatief boek maar een humoristisch en grappig weetjesboek over vreemde en soms vieze manieren van al even vreemde en soms vieze dieren. En op een leuke manier komt de lezer soms bizarre gedragingen van dieren te weet.
Een boek dat kinderen zeker zal aanspreken.

Pol Van Damme - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Seed   

Illustrator
Claire Almon

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047711872

Aantal pagina's
64

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Giant Dose of Gross

Vertaler(s)
Jesse Goossens