Vier feest met de draak

Coverafbeelding van: Vier feest met de draak

Trefwoord(en)
draken
feesten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Draak is ongelukkig. Het is vandaag het jaarlijkse Vriendschapsfestival. Dat is het vrolijkste en gezelligste feest van het hele jaar. Er is een markt, er zijn muzikanten, een waarzegster, jonglerende narren en strijdende ridders. En vooral veel om te smullen. Maar dit jaar is iedereen weg. De koks zijn weggeroepen om een maaltijd te koken voor de koning en de ridders zijn voor het laatst gezien in het Betoverde Bos. Dus moet Draak opgevrolijkt worden. En daar hebben de kat en de muizen de hulp van de lezer voor nodig…

De ontgoocheling van Draak is zo groot dat de hulp van de lezer ingeroepen wordt om haar op te vrolijken. Aan de lezer wordt gevraagd om iets aardigs te zeggen over Draak, om haar schubben te aaien, een mop te vertellen, danspasjes te doen en vrolijk op de grond te stampen. Veel interactie dus tijdens het voorlezen van dit verhaal. De tekst moedigt de lezer aan en geeft duidelijke opdrachten. Naar het einde toe komt alles nog in orde, met een feestelijk slot. Allemaal dankzij de hulp van de lezer.
De tekst leest vlot voor en zit verwerkt in de illustraties. Die bevatten heel wat details waarbij de kat en de muizen een belangrijke rol spelen. Zij begeleiden het hele verhaal en stimuleren de acties van de lezer.
Een vrolijk en speels interactief prentenboek over vriendschap.

Mik Ghys - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bianca Schulze   

Illustrator
Samara Hardy   

Uitgeverij
Flamingo   
BBNC   


Jaartal
2021

ISBN
9789045326283

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Who Loves the Dragon

Vertaler(s)
Denise Bos