Verre vrienden

Het voorwoord in dit inspirerende boek zet de ganse inhoud ervan netjes op het juiste spoor: Wie je ook bent, waar ook ter wereld je geboren wordt, vriendschap kennen we allemaal. … Vriendschap is één van de mooiste dingen die er bestaan.
Tien auteurs en tien illustratoren brengen in dit boek op heel eigen manier hulde aan de vriendschap. In woord en in beeld. Soms grappig, soms ontroerend, altijd levensecht. Michaël De Cock en Gerda Dendooven brachten die tien nieuwe auteurs en illustratoren samen in dit boek. Verscheidenheid en verrassing troef, kwaliteit verzekerd.
In het verhaal van Michaël De Cock praten twee vrienden onder het afdak over een vrije dag en hoe die in te vullen.
Abbie Boutkabout vertelt over het meisje Sofie dat op zoek gaat naar de oude man van wie zij steeds de stem hoort in haar hoofd. Met een verrassende en warme afloop.
Fikry El Azzouzzi vertelt over de vriendschap tussen haar en haar oma in Marokko en hoe zij de stofmonsters bevechten (en het aanschaffen van internet bepleiten…).
Gerardo Salinas schrijft een brief van een vader aan zijn zoon over de tijd toen hij jong was. Een verhaal met veel fantasie en warme liefde.
Mira Bertels vertelt over Harry en Stan die nog 5 minuutjes pauze willen, en deze pauze invullen met kletsen en fantaseren. Annelies Verbeke wilde een fiets, maar kreeg een ‘trottinette’. En fantaseert erop los hoe wensen wel of niet kunnen ingelost worden en welke rol vaders daarin kunnen spelen. Enzovoort.
Stuk voor stuk knappe verhalen die je leest en herleest.
De vele illustraties zijn al even verscheiden en verrassend: de vriendschap tussen een man en zijn schaduw van Sarah Yu Zeebroek, de strip over zwijgen en de eeuwigheid van Wide Vercnocke, de impressionante, kleurrijke etsen van Maria Canfield, enzovoort.
Met tussendoor ook nog wat warme citaten over de vriendschap.
Alles mooi en verzorgd vormgegeven door Dooreman & Dams.
Tot slot is er ook nog de bijgeleverde cd met daarop 4 verhalen, veel muziek en verrassende tussendoortjes over de vriendschap. Kortom, een uitbundig werk dat je niet in één keer uitleest, maar dat je keer na keer met veel warmte leest, bekijkt, beluistert en koestert.

Eric Vanthillo - april 2014

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2013

ISBN
9789059085008

Aantal pagina's
119

Prijs
€19,95