Vermoorde onschuld

Coverafbeelding van: Vermoorde onschuld

Trefwoord(en)
moord
zelfvertrouwen
hypnose

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Stephan is in de gevangenis beland op verdenking van de moord op zijn vader. Zelf heeft hij enkel het beeld van zijn bloedende vader in een grote plas bloed. Voor de rest herinnert hij zich niets meer. Om zeker te zijn wat er is gebeurd en om mogelijk zijn onschuld te bewijzen, is hij bereid hypnotherapie te ondergaan. Daarmee tracht de therapeut via hypnose de herinneringen die Stephan verdrongen heeft aan de oppervlakte te brengen. Wat zal Stephan zo ontdekken?

In dit psychologische verhaal blijft het voor de lezer een even groot raadsel of Stephan de dood van zijn vader nu wel of niet op zijn geweten heeft.
De korte hoofdstukken die zich in het heden afspelen in de gevangenis – en ook geen pretje zijn voor Stephan – staan in een gewone rechte letter. De herinneringen die de therapeut door hypnose oproept, staan in een cursieve letter. Zodoende maakt het verhaal in flashbacks aan de lezer duidelijk hoe het verleden van Stephan geweest is en wordt het ook duidelijk waarom hij nu in de gevangenis problemen heeft.
Het verhaal speelt zich volledig af in de gevangenis maar door de stukken die Stephan onder hypnose beleeft, ‘ontsnapt’ Stephan geestelijk even en ervaart hij zijn leven zoals het vroeger geweest is. Al roept het ook heftige emoties op bij Stephan en zijn deze herinneringen geen bewijsmateriaal dat hij in de rechtszaal kan gebruiken. In een verrassend slot komt de lezer te weten hoe hij toch aan een bewijs komt.
Geen spannend verhaal met veel actie maar een psychologisch gegeven dat de lezer zeker kan blijven boeien. Net zoals Stephan wil de lezer de waarheid achterhalen.
Het verhaal kent eigenlijk maar één hoofdpersonage en dat is Stephan die de lezer leert kennen door zijn herinneringen tijdens de hypnosesessies en zijn houding binnen de gevangenis. Het verhaal is in een makkelijk leesbare stijl geschreven.
Boeiende lectuur die vreemde kronkels van het menselijk brein op een geloofwaardige manier overbrengt.

Pol Van Damme - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Jennefer Mellink   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2018

ISBN
9789024578511

Aantal pagina's
204

Prijs
€14,99