Verloren sokken en andere problemen

Coverafbeelding van: Verloren sokken en andere problemen

Trefwoord(en)
poëzie
dagelijks leven
familieproblemen
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
7 jaar

Verloren sokken, dronken papa’s die snurkend hun roes uitslapen, papa’s die vertrekken zonder afscheidskus te geven, een hondje met een strontje aan zijn kontje, … Maar ook papa die vandaag één jaar dood is, oma die krimpt en klein en zwak wordt, het zware leven van een slimmerik met een gouden brein, papa en mama die uit elkaar groeien en hun liefde die niet kan blijven duren, …
Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer. En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.
Haar inspiratiebron is het leven zelf en wat zij ermee doet is heel verschillend. De gedichten bestaan soms slechts uit enkele regeltjes, gebald en to the point; een andere keer uitbundig en haast prozaïsch. Sommige verzen lees je en laten je verwonderd achter of doen je stilletjes glimlachen, andere verzen komen binnen als een mokerslag. Verscheidenheid troef dus!
Wat het geheel aantrekkelijk maakt en doet overstijgen, zijn de illustraties van Silke Groffy. Net als de verscheidenheid in soorten versjes, hanteert zij ook verschillende stijlen waarmee zij verrassende beelden concipieert die telkens het gedicht optillen en aanvullen. Haar dromerige taferelen bewaren een zekere afstand die je aandacht opeist en vasthoudt. De zachte kleuren en de verschillende druk- en collagetechnieken maken elke prent tot een kunstwerkje dat je zou willen inkaderen en ophangen.
Tekst en illustraties, een samenwerking die scoort!

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Floortje De Backer

Illustrator
Silke Groffy

Uitgeverij
Vrijdag   


Jaartal
2017

ISBN
9789460015335

Aantal pagina's
71

Prijs
€16,90