Verlaten

Coverafbeelding van: Verlaten

Trefwoord(en)
spanning
geheimen
familie
zoektochten
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Rayan merkt een hardloper op die zich wat vreemd gedraagt in de schoolomgeving. Hij ontdekt dat die man briefjes in een jampotje verstopt tussen enkele bomen. Als hij dan toch nieuwsgierig wordt, ontdekt hij dat iemand van zijn school briefjes met die man uitwisselt. Maar dan merkt hij dat zijn moeder, die onlangs is overleden, er een rol in speelt. Hij wil weten wat er aan de hand is. Stukje bij beetje komt hij meer te weten over een groot geheim van zijn moeder. Maar dat blijkt niet zonder gevaar.

Dit is het vijfde deel uit de reeks ‘Eilandgeheimen’ die zich op het eiland Terschelling afspeelt. Het verschil met de vorige delen is dat Rayan, het hoofdpersonage, eerder een mysterie moet zien op te lossen, dan dat er gevaar dreigt. Dat gevaar komt er pas helemaal op het einde.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Rayan. Samen met Rayan ontdekt de lezer langzaam het geheim van Rayan’s moeder. De lezer wordt enkele keren op het verkeerde been gezet, net zoals Rayan de verkeerde conclusies trekt. Naast deze zoektocht is er ook aandacht voor de verliefdheid van Rayan en de wisselende gevoelens die hij daarrond heeft. Dit gegeven wordt realistisch en geloofwaardig beschreven. Ook de dialogen tussen de jongeren zijn herkenbaar voor de doelgroep.
De finale actie komt ietwat geforceerd over vanwege een weinig geloofwaardig element. Het wensvervullend einde is dan weer erg ‘braaf’.
Maar dat mag het leesplezier voor dit ontspannende verhaal niet drukken.

Pol Van Damme - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Gerard van Gemert   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Eilandgeheimen

Jaartal
2021

ISBN
9789044840049

Aantal pagina's
175

Prijs
€15,95