Verlamd – Eilandgeheimen, deel 1

Coverafbeelding van: Verlamd – Eilandgeheimen, deel 1

Trefwoord(en)
geheimen
spanning
misdaad
eiland
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Jesper ontvangt een vreemd pakje. Het bevat een cassette met een dreigende boodschap. Jesper mag niemand op de hoogte brengen, zeker zijn vader niet. Die is agent op het eiland Terschelling. De bedreiger wil dat Jesper bepaalde dingen doet, anders kunnen zijn zus of zijn jongere broertje iets overkomen. Jesper ontdekt dat de bedreiger een misdadiger is die uit is op wraak. Maar waarvoor? En waarom zijn familie? Het wordt een race tegen de tijd.

Het verhaal speelt zich af op het eiland Terschelling, wat al direct zijn consequenties heeft. Jesper zal in zijn onmiddellijke omgeving moeten zoeken. De misdadiger is dus iemand die hij waarschijnlijk kent. Het eiland is tenslotte niet zo groot.
Het komt wel vreemd over dat de dader zijn wraak laat afhangen van Jespers bekwaamheid om het drama te voorkomen. Zijn motivatie komt niet erg sterk over. De lezer leert die kennen door enkele e-mails die hij naar een kompaan stuurt die in de gevangenis verblijft.
Op die enkele mails na is het verhaal volledig geschreven vanuit het standpunt van Jesper, door de auteur. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Jesper ontdekt.
De personages zijn herkenbaar en geloofwaardig beschreven en de plekken waar de actie zich afspeelt bestaan echt op Terschelling.
Ontspannen lectuur, ideaal voor tijdens een vakantie op Terschelling.
In ‘De test’ van Mirjam Mous voor een iets oudere doelgroep, komt een gelijkaardig thema aan bod, alleen met een ander doel.

Pol Van Damme - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Gerard van Gemert   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Eilandgeheimen

Jaartal
2016

ISBN
9789044826975

Aantal pagina's
173

Prijs
€15,95