Verkeerd verbonden

Coverafbeelding van: Verkeerd verbonden

Trefwoord(en)
theater
lezen
samenleesboek
taal
spelen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

In de reeks ‘Applaus voor jou! Theaterlezen’ is dit een eerder verschenen publicatie uit 2014 die nu aan zijn 3e druk toe is. Net als in de andere bundels vind je hier los van elkaar te lezen dialogen met duidelijke instructies voor de verschillende samen-lezers en summiere regie-aanwijzingen.
Het zijn korte verhalen, moppen en telefoongesprekken, 30 in totaal. Soms ernstig, soms grappig: over een dief in een vastgelopen lift, over illegaal vissen, over de liefde, over improvisatie-circus, over een gemiste trein, over ADHD en medicijnen en bijsluiters, over de kindertelefoon, en over zoveel meer. Een divers aanbod dat uitnodigt tot spreek- en leesactie vol plezier. Een gekleurde fries bovenaan elk deeltje geeft meteen de inhoud weer: blauw voor verhalen, rood voor moppen en groen voor telefoongesprekken. Variatie troef!
Op het einde lees je nog wat handige tips waardoor ‘Theaterlezen’ een waar plezier wordt met bruikbare doelen.
De teksten zijn geen poëtische of dramatische hoogvliegers, maar concrete spreekteksten in een eenvoudig en gevarieerd taalgebruik.
Luidop lezen met je vrienden is de boodschap. Want het concept is helder: bij theaterlezen nemen twee (of meer) lezers de rol van een personage op zich en lezen de tekst luidop voor. Zo voeren ze eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium, decor of rekwisieten. De teksten bestaan uit dialogen zodat de lezers met elkaar in een levendig en expressief gesprek gaan. Deze originele manier van lezen bevordert het ‘vloeiend lezen’ (met begrip en intonatie) en het leesplezier. Tegelijkertijd verlaagt het de leesdrempel en is het uitermate geschikt voor zwakkere lezers.
Het geheel is verzorgd uitgegeven met kleurrijke, speelse illustraties vol fantasie, wat de aantrekkelijkheid verhoogt.
Dit boek, en eigenlijk de hele reeks, mag niet ontbreken in elke klas of groep waar ‘taal’ centraal staat. Zij het om te lezen, zij het om toneel te spelen.

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie Bon   

Illustrator
Eric Heuvel   

Uitgeverij
De Inktvis   


Reeks
Applaus voor jou! Theaterlezen

Jaartal
2019

ISBN
9789075689846

Aantal pagina's
113

Prijs
€16,95