VerhalenWevers: De held van fabel

Coverafbeelding van: VerhalenWevers: De held van fabel

Trefwoord(en)
boeken
avontuur
bedrog
magie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Indira Novelle leeft in een fantasiewereld. Daar wacht ze al heel haar leven op een kans om als personage in een verhaal terecht te komen. Liefst als held uiteraard. Wanneer ze eindelijk uitgekozen wordt om in Fabel aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te gaan studeren, is ze dolgelukkig. Maar dat duurt niet lang. Ze verknoeit haar auditie en wordt op verschillende manieren tegengewerkt. Zo komt ze terecht in het bijfigurenprogramma. Gelukkig heeft ze Maxi en Fenix, twee nieuwe vrienden die samen met haar willen uitzoeken wat er aan de hand is. Al snel ontdekken ze dat Fabel in gevaar is, dat er duistere magie gebruikt wordt. Kan Indira Fabel rennen en toch nog een held worden?

Dit spannende fantasieverhaal neemt je mee naar de wonderlijke wereld waar schrijvers hun inspiratie vinden. Wanneer een schrijver een verhaal begint te bedenken, proberen ze in Fabel de juiste personages naar voor te schuiven die in het verhaal kunnen passen. Die personages moeten daarvoor een opleiding volgen, zodat hun talenten optimaal kunnen ingezet worden tijdens het schrijven van hun verhaal. Een boeiend gegeven, dat voor een erg fantasierijke invulling van Fabel zorgt. Indira past perfect in die wereld en je voelt gewoon dat ze een hoofdpersonage moet worden. Alle tegenslagen duiden op gevaar, op iets dat fout loopt, en vooral op avontuur. Er zitten ook gevoelige momenten in het verhaal, vooral wanneer Indira haar broer bezoekt, die geen rol te pakken heeft gekregen. Ze hoopt dan ook dat ze voor hen allebei iets kan regelen.
Het verhaal is spannend. In een originele fantasiewereld wordt een duister complot gesmeed en het is aan Indira, een kind, om dat te ontdekken en op te lossen. Zo gaat dat nu eenmaal met helden!
Een boeiend en origineel avontuur in een wereld vol schrijvers en boeken.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Scott Reintgen

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2021

ISBN
9789048858644

Aantal pagina's
347

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Saving Fable

Vertaler(s)
Merel Leene