Verhalen over jongens die anders durven te zijn

Verhalen over jongens die anders durven te zijn is een verzameling levensverhalen van 100 jongens en mannen die de geschiedenis ingingen omdat ze zichzelf durfden te zijn. Dat de geschiedenis al te vaak over mannen gaat, is waar, en meer vrouwen verdienen een plekje in de geschiedenisboeken, maar deze jongens ook. Want jezelf zijn is niet altijd eenvoudig, en dat toch doen is reuzedapper!

In Verhalen over jongens die anders durven te zijn maak je kennis met 100 bekende en minder bekende jongens en mannen. Sommigen leefden lang geleden zoals Galileo Galilei en Confucius en anderen maken vandaag de dag de wereld mooier. Denk maar aan Daniel Radcliffe en Jamie Oliver. Er zijn sportieve mannen, slimme mannen en muzikale mannen en allemaal zijn ze bijzonder. De mannen zijn alfabetisch geordend en naast hun naam en geboorte- en eventuele sterfdatum krijg je een kort levensverhaal. In een paar alinea’s leer je meer over wie ze waren en wat ze deden. Je begrijpt waarom ze door hun grote of juist kleine acties een plek in de geschiedenis verdienen. Een paginagrote illustratie toont de mannen terwijl ze doen wat ze het liefste of beste doen. Mannen van over heel de wereld en uit elke discipline worden hier bijeengebracht. Dat maakt het boek bijzonder divers en voor iedereen interessant.
Verhalen over jongens die anders durven te zijn is geen boek om in één keer uit te lezen maar kan je er af en toe eens bijnemen om er weer even aan herinnerd te worden waarom het belangrijk is om jezelf te zijn.

Mathilde Lemm - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Brooks

Illustrator
Quinton Winters

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048317448

Aantal pagina's
207

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Stories for Boys Who Dare to be Different

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels