Verdronken

Coverafbeelding van: Verdronken

Trefwoord(en)
misdaad
spanning
eiland
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Op een dag krijgt Roan een berichtje van iemand die beweert zijn tweelingbroer Dylan te zijn. Dat kan niet want Dylan is zeven jaar geleden verdronken. Toch blijkt de verstuurder van de berichtjes dingen te weten die enkel Dylan wist. Hij stuurt er ook op aan dat Roan op onderzoek uitgaat. Naar Esmeralda, een meisje dat Roan nog kent van de basisschool. Maar kan hij haar wel vertrouwen? Kan hij wel iémand vertrouwen?

Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Roan. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Roan hoort en ziet of te weten komt.
In eerste instantie intrigeert het verhaal en wil de lezer ook weten wat er aan de hand is. Maar gaandeweg wordt het verhaal echter minder geloofwaardig. Er gebeuren dingen die op een klein eiland als Terschelling niet onopgemerkt of ongeweten zouden blijven. Of die wel heel erg toevallig gebeuren, net als Roan in de buurt is.
Zijn gevoelens voor Esmeralda zorgen bij Roan ook voor verwarring. Hij komt er niet achter of ze nu wel of niet te vertrouwen is. Tot bij de ontknoping alle puzzelstukjes in elkaar passen. Maar dat blijkt een wel erg vreemde puzzel te zijn met nog meer weinig geloofwaardige elementen in.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. De personages worden herkenbaar beschreven en de dialogen zijn vlot. Alleen is de plot – hoe erg het voor de slachtoffers ervan ook is – in dit verhaal toch vrij vergezocht en niet helemaal overtuigend.
Een vlotlezend, min of meer spannend verhaal met een niet helemaal geloofwaardige verhaallijn.

Pol Van Damme - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gerard van Gemert   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Eilandgeheimen

Jaartal
2019

ISBN
9789044832723

Aantal pagina's
168

Prijs
€15,95