Verder dan ver

aanrader Coverafbeelding van: Verder dan ver

Trefwoord(en)
zoektochten
geluk

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Zebra houdt van wandelen en staren in de verte. Op een dag ontmoet hij een vogel, die hij laat kennismaken met zijn bos. Wanneer Vogel wegvliegt is Zebra bedroefd. Al snel bedenkt hij dat hij niet moet wachten tot Vogel terugkeert, maar zelf op stap moet gaan. Hij vertrekt en wandelt door onbekende bossen, op zoek naar een bijzondere plek. Hij vraagt hulp aan de dieren die hij onderweg ontmoet. Het huis van Mol is te donker. Dat van Schildpad is te klein. Krokodil opent zijn grote bek, dus dat is geen plek om te blijven. Zebra geeft het bijna op wanneer hij Hert ontmoet. Die neemt hem mee naar huis. Een prachtig huis, hoog in een boom, maar erg kaal. Zebra weet nu wat hem te doen staat…

De reis van Zebra is geen gemakkelijke reis, want eigenlijk weet hij niet waar hij naar op zoek is. Alleen dat het een bijzondere plek moet zijn, met ruimte en zonneschijn. Het wensvervullende einde is dan ook een mooie afsluiter van dit warme verhaal.
De auteur heeft gezorgd voor een knap samenspel tussen tekst en illustraties. Met personages in een klare lijn en fijne details in de achtergronden zorgt hij voor een uitzonderlijke sfeer. Elke bladzijde is een parel waar je even je tijd moet nemen om te genieten van de sfeervolle creatie. Dit boek is dan ook een plezier voor oog en oor. Een sfeervolle en prachtige zoektocht naar het geluk. Een aanrader!

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Joris Thys   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462916081

Aantal pagina's
37

Prijs
€16,50