Verdacht – Eilandgeheimen, deel 3

Coverafbeelding van: Verdacht – Eilandgeheimen, deel 3

Trefwoord(en)
spanning
misdaad
eiland

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Als de ouders van Mischa tijdens de herfstvakantie een weekje naar hun huisje in het zuiden van Nederland gaan, heeft hij het rijk voor zich op Terschelling om met zijn muziek en muziekteksten bezig te zijn. Maar bij een wandeling op het strand vindt Mischa een baby, samen met een brief van de wanhopige moeder. Zij heeft Mischa uitgekozen om voor Romy te zorgen en haar te beschermen tegen gevaarlijke mensen. Als Mischa het kleine meisje mee naar huis neemt, is dat het begin van een reeks gebeurtenissen waarop Mischa bijna geen vat heeft en die hem telkens meer in de problemen brengen.

Dit is het derde deel van de reeks ‘Eilandgeheimen’ dat zich op het Waddeneiland Terschelling afspeelt. Het feit dat de genoemde plaatsen en straten ook echt bestaan, speelt in het voordeel van het verhaal. De herkenbaarheid ervan en van de gedragingen van de personages geven de lezer een realistisch gevoel.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Maar ook in dit verhaal uit de reeks wordt de geloofwaardigheid aangetast. Mischa moet het kind beschermen, maar al dezelfde avond stapt een vrouw zijn huis binnen die het kind schijnt te kennen en even later komt er een politieauto aan, terwijl eigenlijk niemand weet waar het kind zich bevindt. Ook verder in het verhaal duiken er plots mensen op die weten waar Mischa en het kind zich bevinden. Terwijl diegenen die echt naar het kind op zoek zijn veel meer moeite hebben om het te vinden. Zo zijn er nog een aantal ongerijmdheden die de geloofwaardigheid van het verhaal onderuit halen. Jammer.
Een ontspannend verhaal dat makkelijk leest maar niet helemaal geloofwaardig overkomt.

Pol Van Damme - februari 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Gerard van Gemert   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Eilandgeheimen

Jaartal
2018

ISBN
9789044831191

Aantal pagina's
168

Prijs
€15,95