Verborgen wereld

aanrader Coverafbeelding van: Verborgen wereld

Trefwoord(en)
dieren
bedreigd

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Na een inleiding volgen een aantal onderwerpen rond dieren, met een aantal specifieke dieren die bij dat onderwerp passen. De meeste dieren zijn in een gedetailleerde, kleurrijke illustratie afgebeeld, soms over een hele pagina. De bijhorende teksten staan rondom en vervolgen nog op een volgende pagina. Een brief aan de lezer, een register en een pagina over de auteur/illustrator sluiten het boek af.

De intrigerende cover trekt al meteen de aandacht van de lezer. Bij het snel doorbladeren van het boek vallen de bijzonder natuurgetrouwe en gedetailleerde tekeningen van de dieren op.
Bij het lezen van de teksten valt de waardering en het respect voor al deze dieren op. Maar daarnaast komt eveneens de bezorgdheid van de auteur/illustrator voor het voortbestaan van de dieren aan bod. Want door klimaatverandering en de impact van menselijk handelen wordt de habitat van vele dieren bedreigd. Door dit boek wil de auteur/illustrator de lezer/kijker aanzetten om er voor te zorgen dat deze dieren ook door toekomstige generaties kunnen waargenomen worden in hun habitat.
De teksten zijn meestal gemakkelijk te lezen, al gebruikt de auteur hier en daar wel een aantal moeilijkere woorden die niet direct tot de woordenschat van jonge lezers behoort.
Maar het zijn vooral de erg natuurgetrouwe en gedetailleerde illustraties die dit boek tot een pareltje maken.
Een aanrader!

Pol Van Damme - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Rothery

Illustrator
Ben Rothery

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000370993

Aantal pagina's
96

Prijs
€22,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hidden Planet

Vertaler(s)
Rob de Ridder