Verborgen dino’s

aanrader Coverafbeelding van: Verborgen dino’s

Trefwoord(en)
dinosaurussen
flapjesboek
ontdekken

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Na ‘Verborgen dieren’ (2008), ‘Verborgen vogels (2010) en ‘Verborgen vissen’ (2012) is er nu het al even wonderlijke en fraaie ‘Verborgen dino’s’.
Een variatie van flappen verbergen vele verschillende dino’s, de ene al bekender dan de andere, maar allemaal even betoverend en magisch. Het boek opent met 6 grote flappen met daarop macro-afbeeldingen van details van dinoschubben. Onder elke flap vind je de betreffende dino. Daarna 4 flappen met de schaduw van evenveel dino’s. Deze flappen verbergen 4 dino’s die als een pop-up tevoorschijn komen als je de flap opent. Op de volgende dubbele pagina zie je 8 kleurrijke koppen van dino’s. Achter elke kop vind je hun schedel terug. Vervolgens, in het midden van het boek, kan je verschillende halve pagina’s combineren met elkaar en zo vele dino’s samenstellen. Tot slot ontvouwt zich over meer dan 2 pagina’s een mega-grote Pterodactylus.
Als tekst vind je er enkel de namen van de dino’s in terug. Mooi gezien van de makers, want meer moet dat niet zijn en zo focussen zij enkel op het visuele, op de schoonheid en de verwondering.
Een boek voor elke dinosaurus-fan maar ook voor elk ander die graag ontdekt en houdt van origineel en mooi.
Weeral, naast de andere eerder verschenen boeken over verborgen dieren, een aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Francesco Pittau
Bernadette Gervais

Illustrator
Francesco Pittau
Bernadette Gervais

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2014

ISBN
9789401420631

Aantal pagina's
20

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Dinorauses

Vertaler(s)
Lannoo uitgeverij