Verboden te openen! Bloeddorstig!

Coverafbeelding van: Verboden te openen! Bloeddorstig!

Trefwoord(en)
zoektochten
vriendschap
speelgoed
betoveren

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Al twee keer kreeg Nemo een pakket per post dat hem en zijn vrienden vreselijk in de problemen bracht nadat hij het geopend had. Wanneer hij opnieuw zo’n mysterieus pakket krijgt, brengt hij het ongeopend terug naar het postkantoor. Tot grote opluchting van zijn vrienden. Tot het even later pikdonker wordt in de stad, midden op de dag. Nemo en zijn vrienden beseffen onmiddellijk wat er gebeurd is: iemand anders heeft het pak geopend. Wat in het pak zat dwaalt nu rond in de stad. De vorige keren wisten de kinderen wat er in het pak zat, maar deze keer weten ze niet wat ze moeten zoeken. In het wilde weg proberen ze te achterhalen wat er in de doos zat. Als ze uiteindelijk ontdekken wat het was, duiken er nieuwe problemen op. Want dit wezen wil niet opnieuw gewoon speelgoed worden…

Dit derde avontuur van Nemo en zijn vrienden start op eenzelfde manier. Een kind raakt zijn speelgoed kwijt, dat wordt meegenomen en levend gemaakt door een onbekende die het opstuurt naar Nemo. Die probeert dan zo snel mogelijk de eigenaar van het betoverde speelgoed op te sporen want vanaf dat het speelgoed uit de doos wordt gehaald, slaat het weer op hol.
De avonturen van Nemo en zijn vrienden zitten vol actie en verrassende gebeurtenissen. Vlotte dialogen en beschrijvingen zorgen voor veel vaart in het verhaal. Cartoonachtige illustraties spreken tot de verbeelding en sluiten mooi aan bij het verhaal. En het blijft spannend, want zelfs na drie avonturen weten de vrienden nog steeds niet wie die pakketten opstuurt. En waarom.
Het maakt je erg benieuwd naar het volgende pakket en een nieuwe zoektocht.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Charlotte Habersack   

Illustrator
Fréderic Bertrand

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2020

ISBN
9789020674675

Aantal pagina's
173

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Bitte nicht öffnen. Durstig!

Vertaler(s)
Merel Leene