Veel te lief

Coverafbeelding van: Veel te lief

Trefwoord(en)
vaders
beren

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Brombeer moppert niet meer want hij heeft een welp. Daar is hij zo gek op dat hij de hele tijd lacht. Hij doet alles voor zijn welp. Hij haalt honing en fris water en hij speelt draak of vliegtuig. Maar op een dag is zijn welp plots niet zo lief meer. Hij wil zijn vis niet opeten en begint te mopperen. Daardoor begint zijn vader ook weer te mopperen. Muis ziet het gebeuren en gaat op zoek naar een oplossing. Die vindt ze bij de families van Zwijn en Haas. Daar moppert geen enkel jong. Muis geeft Brombeer goede raad en het werkt. Wat een geluk!

Dit grappige verhaal over de Mopperberen is bedoeld voor jonge lezers (AVI M4). Het grote formaat van het boek biedt grote illustraties waarbij de tekst zowel in de illustraties als ernaast voorkomt. De eenvoudige woordenschat stimuleert jonge lezers, waarbij de tekstballonnetjes voor actie in het verhaal zorgen. Naast de twee beren heeft ook de kleine muis een belangrijke rol in het verhaal. Ze leeft bij de beren en probeert het probleem op te lossen.
De illustraties zijn kleurrijk en expressief. Kleine details vrolijken de prenten op. Vooral de muis zorgt voor grappige aanvullingen.
Een vrolijk mopperboek voor jonge lezers.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Myriam Ouyessad

Illustrator
Éric Gasté

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
Mopperberen

Jaartal
2021

ISBN
9789462915794

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le Poblème avec les oursons trop mignons

Vertaler(s)
Inge Bergh