Vast

aanrader Coverafbeelding van: Vast

Trefwoord(en)
vliegers
vast
bomen
stapelverhaal
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Oliver Jeffers pleegde weer een hilarisch stapelverhaal waarbij het totale plaatje klopt: het verhaal zelf, de prenten, de taal, de vormgeving, … Het geheel is een bron vol creativiteit, fijne humor en fantasie.
Het verhaal: Het begon allemaal heel eenvoudig met de vlieger van Finn die vast kwam te zitten hoog in een boom. Hij was niet los te wrikken. Dan maar een poging om hem los te gooien met Finns lievelingsschoen. Maar die bleef ook in de boom steken. De andere schoen idem. Poging na poging mislukte: de kat, de ladder, de verfpot, de eend, de stoel, …, de voordeur, de auto, de melkboer, … Elke poging mislukte, alles bleef in de boom steken.
Tot…
En toen, die nacht, sliep Finn heel diep.
Maar had hij niets vergeten?…
Heerlijke kolder die maar niet ophoudt.
De luchtige tekeningen met de stokkenmannetjes, de frisse kleuren en alle te ontdekken details zijn pareltjes die je blik vasthouden.
De tekst erbij, luchtig verspreid over de pagina’s in een speels lettertype, is origineel en eenvoudig. Een zekere afstandelijkheid geeft het geheel een prettige humor mee.
Dit is het soort verhaal waar je niet genoeg van krijgt. Keer na keer leef je mee met Finn en al zijn pogingen. En stilletjes ben je jaloers dat jij dit niet zelf meemaakt in het echt…
Lees- en kijkplezier verzekerd, urenlang!
Een aanrader!

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Jeffers   

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2021

ISBN
9789026156472

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Stuck

Vertaler(s)
Mirjam Hoekstra