Vasco en het groene monster

Coverafbeelding van: Vasco en het groene monster

Trefwoord(en)
varkens
voetbal
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit tweede prentenboek (het vorige verscheen in 2013) over Vasco, het voetbalvarkentje, en zijn vriend Matteo, de voetbalheld, is weer een schot in de roos!
Deze keer ligt Vasco plat en languit op zijn vriend te wachten, precies voor het doel. Want straks komt hij thuis van school en zullen ze weer een partijtje voetballen. Maar vandaag loopt het anders. Na de innige begroeting is er geen tijd voor de bal, want Matteo gaat met papa een cadeau ophalen. Een cadeau dat John heet. Vasco snapt er niets van. Hij doolt rond op de boerderij, op zoek naar antwoorden (die de andere dieren hem ook niet kunnen geven). Ten einde raad voelt Vasco zich opzij geschoven als een oud cadeau. Maar dan hoort hij een nieuw geluid… Grrrrr….. En daar is Matteo met John…

Net als het vorige verhaal pakt dit je als lezer/kijker ook weer helemaal in. Van de Vendel vertelt met de juiste woorden en heel veel fantasie een hoogst herkenbaar verhaal vanuit de standpunt van het varken dat niet altijd goed begrijpt wat er zich rond hem afspeelt. De bijzondere vriendschap tussen Vasco en Matteo is intens en warm. Als Vasco zich verlaten voelt, is de sfeer daardoor des te donkerder. Maar het weerzien aan het einde nog veel warmer!
Doorheen dit verhaal gaan humor en gevoeligheid samen op naar een deugddoende en troostende afloop. Heerlijk!
De bijzondere illustraties van Verster versterken de emotionele gelaagdheid van het verhaal op juiste wijze. Zijn retro-getinte, ietwat vage combinaties van collage en schilderijen slorpen je aandacht op. Je bekijkt detail na detail en ontdekt zoveel meer dan de tekst vertelt. Zo vullen de prenten en de tekst elkaar aan tot een uiterst gevoelig en hartverwarmend verhaal waarmee je je moeiteloos identificeert.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Edward van de Vendel   

Illustrator
Alain Verster

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2017

ISBN
9789462912724

Aantal pagina's
36

Prijs
€15,50