Vandaag voel ik me …

Coverafbeelding van: Vandaag voel ik me …

Trefwoord(en)
emoties
alfabet
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het hoofdpersonage van dit uiterst aantrekkelijke prentenboek voelt zich op elke pagina naargelang de letter van het alfabet. Afwezig, Bijzonder, Chagrijnig, Dapper, …, Hemels, Ingetogen, …, Nerveus, Optimistisch, …
Voor elke dag een pagina, voor elke dag een letter.
Telkens staat links de letter in een groot kapitaal en het woord, rechts een paginagrote prent van het jongetje in een omgeving, geïnspireerd op de betreffende emotie.
De maker heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt om bij elke letter een gevoel te bedenken. Maar zij slaagt er op die manier mooi in om ook niet voor de hand liggende emoties aan bod te laten komen. Zoals Welkom, Evenwichtig, Kwetsbaar, … En waar het onmogelijk is verzint zij heel creatief een verrassend alternatief. Zoals Zzzz, Yes!, Xl, Quasi-perfect, …
Beide pagina’s spelen telkens mooi op elkaar in. Want sommige prenten zijn meteen helder, terwijl andere prenten moeilijker te vatten zijn. Het woord links is dan meer dan welkom. Ook mooi hoe de kapitalen telkens versierd zijn met elementen uit de prent rechts.
Als toemaatje mag je op het einde van het boek ook je eigen gevoelens opschrijven volgens de 26 letters van het alfabet.
Hier is duidelijk over elk detail nagedacht.
Het geheel oogt zacht, lief en esthetisch. De ingetogen prenten in zachte waterkleuren zijn uiterst sfeervol en prikkelen volop je verbeelding.
Een boek dat best tot zijn recht komt tussen kinderen en volwassenen. Om samen te bekijken en te fantaseren en te filosoferen over emoties. Daardoor ook ideaal in groepen als scholen en andere.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Madalena Moniz   

Illustrator
Madalena Moniz   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789045121512

Aantal pagina's
64

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Portugees

Originele titel
Hoje Sinto-me ...