Vanavond bij de rivier

Coverafbeelding van: Vanavond bij de rivier

Trefwoord(en)
vakantie
gezin
verliefd
ziekte
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Jay trekt met zijn ouders naar een camping in Zuid-Frankrijk waar ze al jaren naartoe gaan. Jay kijkt vooral uit naar het weerzien met alle vrienden die ook op de camping zullen zijn. Maar de ouders van Jay zitten met hoofdbrekens en zijn vader heeft een langdurige ziekte. Jay leert de Franse Lilou kennen die op de camping werkt. Het klikt tussen hen maar Lilou heeft al een vriend. Toch leren ze elkaar beter kennen. Maar dan loopt er heel wat in het honderd.

Dit realistische verhaal is bijzonder herkenbaar. Terwijl de lezer het boek leest, ruikt hij als het ware de warme dennengeur en hoort hij de tjirpende krekels. Er heerst een vakantiesfeer op de camping en mensen zijn vrolijk en onbezorgd. Behalve de ouders van Jay die met kopbrekers zitten. Dingen die ze voor Jay verborgen houden. Als hij er achter komt, is hij uiteraard bijzonder boos. Hij wordt heen en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor Lilou en de plannen die ze willen maken en daarnaast wil hij begrip tonen voor de problemen van zijn ouders. Maar die zijn moeilijk te combineren en Jay is bijzonder teleurgesteld. Een ‘deus-ex-machina’ redt hem echter en een hoopvol slot laat het beste vermoeden.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Jay, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee door zijn ogen naar de omgeving, de mensen, Lilou en zijn ouders. Zo worden zijn gevoelens erg duidelijk verwoord. Van de-hemel-naar-de-hel-en-terug en de verwarrende gevoelens naar zijn ouders toe. De gebeurtenissen verlopen chronologisch en spelen zich op een tijdspanne van één week af.
Het verhaal leest bijzonder vlot, de dialogen zijn heel levensecht en alle gebeurtenissen bijzonder realistisch verwoord. Erg herkenbaar.
Een gevoelvol verhaal over een jongen die niet wil moeten kiezen tussen de liefde voor zijn ouders en de liefde voor een mooi meisje.
Perfecte lectuur om tijdens een vakantie op een camping in het warme Zuiden te verpozen.

Pol Van Damme - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Elin Meijnen

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2024

ISBN
9789025887155

Aantal pagina's
156

Prijs
€16,99