Van wie is die staart?

Coverafbeelding van: Van wie is die staart?

Trefwoord(en)
dieren
staarten
reizen
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Joukje Akveld creëerde reeds verschillende originele kartonboekjes vanuit telkens dezelfde startvraag: ‘Van wie is …(die hoed, dat huis, die auto)?’ met elke keer een andere illustrator.
Deze keer werkte zij samen met Martijn van der Linden en bestaat het concept uit dieren en hun staart. Eerst zie je telkens 4 dieren (een krokodil, een stokstaartje, een olifant, een dolfijn, een tijger, een paradijsvogel, een pinguïn, een giraf, …) en de staart van een van hen. Op de volgende dubbele pagina zie je het betreffende dier in volle actie. Het zijn die dolle acties die het geheel zo bijzonder maken. Want wat dacht je van een wachtende giraf in een bushokje tijdens een eenzame nacht, of een dolle pinguïn op de fiets met achter hem een kano vol boeken, of de olifant die een bijzonder busje ziet staan, of het stokstaartje dat een selfie neemt, en nog meer dolle gebeurtenissen van reizende dieren. Afsluiten doet zij verrassend en origineel, want wie ontmoet alle dieren samen?…
De prenten op zich zijn levensecht en toch ook fantasierijk. Mooi hoe elke prent op zich je verbeelding prikkelt en hoe er subtiel linken tussen de verschillende prenten ontstaan. Zo ontwikkelt dit boekje zich verder dan alleen maar ‘vraag en antwoord’ of ‘zoek en ontdek’.
Een prettig geheel dat zich graag laat ontdekken, keer na keer, en dat mooi de andere ‘Van wie is …’-boekjes aanvult.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Joukje Akveld   

Illustrator
Martijn van der Linden   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767129

Aantal pagina's
32

Prijs
€8,99