Van T. rex tot tandjesgras

aanrader Coverafbeelding van: Van T. rex tot tandjesgras

Trefwoord(en)
dieren
onderzoeken
musea

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen vijf grote hoofdstukken waarin de lezer een antwoord krijgt over de manier waarop onderzoekers die werken voor Naturalis te werk gaan om tot inzicht te komen hoe de natuur was in het verleden en dit te vergelijken met de natuur vandaag. Enkele elementen komen telkens terug. De ‘schatten’ van Naturalis en Trix, de T. rex die in het museum opgesteld staat. Een kort stukje over de ‘schatkamer’ die Naturalis is, sluit het boek af.

Dit boek bevat niet alleen schatten uit Naturalis maar is in de eerste plaats een schat aan informatie over de natuur en hoe die volledig in elkaar past. In heel bevattelijke taal wordt uitgelegd hoe alles in de natuur samenhangt en dat een kleine element dat er uit verdwijnt erg grote gevolgen kan hebben voor de rest van de natuur. Eveneens wordt uitgelegd waarom er zoveel onderzoek wordt gedaan naar al die onderdelen van de natuur. Waarom het belangrijk is te weten wat er miljoenen jaren geleden geleefd heeft en hoe het klimaat daar een grote rol in speelde. Zodat we vandaag weten wat er te doen valt om de natuur beter te beschermen en onze wereld leefbaar te houden.
Er valt heel wat te lezen in dit boek. Bij een snel doorbladeren van het boek lijkt dat bijzonder veel. Maar door de makkelijke taal en duidelijke uitleg boeit de tekst heel erg, waardoor een bladzijde zó gelezen is. Ter afwisseling staan er heel wat illustraties die heel wat visueel ondersteunen. Ook heel wat fotomateriaal van bijzondere dieren uit Naturalis – de ‘schatten’ – maken het boek heel aantrekkelijk. En de stukjes over Trix die in elk hoofdstuk weerkeren, geven een goed beeld hoeveel onderzoek en werk er is voorafgegaan voordat deze T. rex in het museum zijn plek kreeg.
Bijzonder verzorgde uitgave met heel erg interessante informatie voor iedereen die met de natuur begaan is.
Een aanrader.

Pol Van Damme - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Paul Schutten   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771331

Aantal pagina's
144

Prijs
€19,99