Van Nerd naar Ninja – Ninja Kid, deel 1

Coverafbeelding van: Van Nerd naar Ninja – Ninja Kid, deel 1

Trefwoord(en)
ninja’s
superhelden
jarig
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Nelsons tiende verjaardag begint verrassend. Want Nelson is een onhandige jongen maar wanneer hij een spin op zijn neus ontdekt wanneer hij ontwaakt, springt hij als een ware ninja zijn bed uit. Tot zijn verbazing weten zijn moeder en oma hoe dat komt. Nelson zou de laatste ninja ter wereld zijn en dat is nu pas zichtbaar, op zijn verjaardag. Zijn oma sleurt hem onmiddellijk mee naar haar geheime werkplaats. Want oma is een uitvindster en heeft al te gekke instrumenten klaar die Nelson kunnen helpen wanneer hij een reddingsactie moet ondernemen. Zijn neefje Kenny, die bij hen woont, vindt het allemaal prachtig en biedt zich aan als helper. En dat blijkt een goed idee wanneer Nelson even later zijn krachten al moet inzetten om een reuzenspin te verjagen. Kort daarna wordt de stad aangevallen door meerdere reuzenspinnen. Zal Nelson die ook kunnen tegenhouden?

In deze nieuwe reeks is Nelson het hoofdpersonage. Hij is een doodgewone, onhandige jongen. Helemaal niet stoer maar wel slim. Op school wordt hij een nerd genoemd. Hij is dan ook erg verrast wanneer hij plots ninja-bewegingen kan uitvoeren alsof hij nooit iets anders deed. Toch moet hij nog veel leren. Gelukkig is zijn oma er, om hem bij te staan, te trainen en verrassende uitvindingen te laten uittesten. Kenny zorgt dan weer voor de vrolijke noot. Hij is altijd aan het eten, maar speelt telkens een belangrijke rol tijdens de spannende gebeurtenissen die Nelson probeert op te lossen.
Het geheel leest volt, met veel dialogen. De tekst sluit aan bij de vele illustraties die het verhaal mee vertellen. Ze zijn stripachtig en passen bij de humoristische sfeer van het verhaal.
Een grappig en spannend avontuur van een nieuwe held: de allerlaatste ninja ter wereld.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Anh Do   

Illustrator
Jeremy Ley

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Ninja Kid

Jaartal
2019

ISBN
9789020674484

Aantal pagina's
187

Prijs
€10,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ninja Kid

Vertaler(s)
Mariella Manfré