Van liefde en verlangen

aanrader Coverafbeelding van: Van liefde en verlangen

Trefwoord(en)
verhalenbundel
klassiekers
sprookjes
liefde
verlangen

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Dros, meesterverteller en vaak (meer dan terecht) gelauwerde schrijver en bewerker van klassieke verhalen, toont zich in deze lijvige verhalenbundel weer eens op haar best. Doorheen de tijd bewerkte zij tal van klassiekers tot libretto’s of theaterscenario’s. Deze bewerkingen bewerkte zij nu op haar beurt tot levendige verhalen die het origineel koesteren maar er een duidelijke eigentijdse en vooral eigen-zinnige en verrassende ‘touch’ aan geven. Roodkapje, Blauwbaard, Repelsteel, Peer Gynt, Cyrano de Bergerac, de Vuurvogel, het Zwanenmeer, en anderen. Tien in totaal. Stuk voor stuk vlot geschreven verhalen die je verbazen over zoveel genialiteit als bewerker/verteller/schrijver. De personages die de verhalen bevolken zijn karakters van vlees en bloed met herkenbare emoties. Tegelijkertijd is de vlotte vertelstijl, doorspekt met een flinke portie fijnzinnigheid en poëzie, er een om bij wijze van spreken duimen en vingers van af te likken. Deze verhalen lees je met plezier en bewondering. Perfect als opstap naar de originele verhalen zelf, maar even goed heerlijk om je te verliezen in de toegankelijke en originele vertelstijl die Dros telkens weer hanteert.
De kleurrijke illustraties voegen hier een flinke portie emotie aan toe. Geelen schildert en tekent taferelen die je aandacht opeisen en vasthouden. Door zijn speelse stijl met losse lijnvoering en grote, brute kleurpartijen creëert hij een wereld op zich die meer doet vermoeden dan er te zien is. Knap!
De samenwerking van beiden, tekst en illustraties, is een match die weer beklijft en blijft hangen. Vandaar een terechte aanrader! Voor jong én (volwassen) oud!

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
Harrie Geelen

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789021414829

Aantal pagina's
249

Prijs
€22,50