Van leeuw tot leeuwerik – met fabels van Aesopus

Coverafbeelding van: Van leeuw tot leeuwerik – met fabels van Aesopus

Trefwoord(en)
fabels
dieren
klassiekers
lezen
groeien

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Riet Wille schreef verrassende verhalen over dieren en bundelde ze. Leestechnisch bouwen ze zich op van AVI start over M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6 en E6 tot AVI plus. Deze heerlijke bundel vol prettig leesvoer groeit zo met je mee. Leesplezier voor jaren… Maar hij is ook best geschikt voor jonge lezers om deels zelf te lezen en deels voorgelezen te krijgen.
Je vindt er vele bewerkingen van fabels van Aesopus in terug (de krekel en de mier, de haas en de schildpad, de leeuw en de muis, het paard en het hert, en vele anderen). Daarbuiten leeft de auteur zich uit om deze fabels aan te vullen met eigen materiaal: een-woord-verhaaltjes, rebussen, rijmende verhalen met een stevig ritme en veel fantasie, beeldverhalen, enzovoort. In haar teksten komt zij geregeld verrassend uit de hoek met originele typografieën.
Ann De Bode verlucht dit alles met al even fantasierijke beelden. Haar afwisseling van technieken en stijlen verrast en doet je vaak wegdromen in je eigen fantasie. Zij tekent, schildert en componeert aantrekkelijke prenten die netjes balanceren tussen realiteit en fantasie.
Het geheel werd passend vorm gegeven door Dries Desseyn, die het zo tot een lijvig boek maakte dat je aandacht trekt (en vasthoudt).

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Riet Wille   

Illustrator
Ann De Bode   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915251

Aantal pagina's
123

Prijs
€24,95