Van bij ons

Coverafbeelding van: Van bij ons

Trefwoord(en)
volksverhalen
sagen
Nederland
vertellen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Liefde voor oude volksverhalen was de sleutel tot dit boek. Margot Senden verzamelde 12 verhalen – 1 uit elke Nederlandse provincie – geschreven door diverse auteurs: Chris Vegter, Femke Dekker, Suzanne Buis, Gonneke Huizing, Joke Eikenaar, Joke Reijnders, Anneriek van Heugten, Marcel van Driel, Christien Boomsma, Marion van der Kleij, Li Lefébure en Pim van Hest.
Elk verhaal omhelst een vijftal pagina’s. Ze lezen allemaal bijzonder vlot en slepen je in hun korte bestek mee doorheen woeste tijden met onversaagde Noormannen, Middeleeuwse avonturen van rovers en kerkenbouwers, mooie meisjes die ridders van hun paard smijten, een monster zoals de Basilisk die overwonnen moet worden, een zeemeermin die gevangen wordt en haar verloofde die wraak neemt, witte wieven die rondspoken, enzovoort.
Elk verhaal wordt gevolgd door een welkome duiding: feiten en fictie, een persoonlijke noot van de schrijver en een kort biootje van hem of haar. Deze omkadering plaatst de verhalen in een juiste context.
Achteraan lees je dan nog tips om de plaatsen of gebouwen te bezoeken uit de diverse verhalen, met websites voor meer info via internet.
Kortom, een rijke bundel met overgeleverde verhalen, vlot herverteld en goed gekaderd.
De samensteller van deze verhalenbundel – Margot Senden –  illustreerde het ook. Zij opent elk verhaal met een sfeervolle titelpagina. Daarnaast maakt zij bij elk verhaal een kleurrijke, paginagrote prent, een kleine prent in grijswaarden en een getekend portret van de auteur. Sendens tekenstijl is lieflijk en weinig gedurfd. Wat vaak in contrast staat met de inhoud van de verhalen. Maar zij verluchten het geheel perfect.

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
Margot Senden   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044833904

Aantal pagina's
127

Prijs
€22,95