Van Apekop tot Dwarsligger

Coverafbeelding van: Van Apekop tot Dwarsligger

Trefwoord(en)
treinen
stations

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

De ondertitel van dit boek is ‘Alles op en rond het Nederlandse spoor’ en dat dekt helemaal de lading van het boek. Elke dubbele pagina is een ontdekkingstocht over allerhande zaken die iets met het spoor of treinen te maken hebben. De gedetailleerde en dikwijls opengewerkte, kleurrijke illustraties geven de lezer alle informatie die hij zou willen weten over het spoor. Van de eerste trein, over stations, spoorkaart, spoorbruggen, tunnels, de bestuurderscabine, interieur, onderhoud en nog veel meer.
Bij alle illustraties staan korte tekstblokken die uitleg geven over elementen die in de illustraties te zien zijn. En bij de illustraties staan ook nog korte aanduidingen of benamingen van onderdelen van de trein of het spoor.
Hoewel het boek specifiek over het Nederlandse spoor gaat, kan een Vlaamse lezer er toch ook heel wat van opsteken. Spoortrajecten, treincabines of rangeerstations zijn er in Vlaanderen evengoed. Het enige verschil is dat er Nederlandse treinen staan afgebeeld, zoals de bewuste ‘Apekop’ uit de titel.
Bijzonder mooie en verzorgde uitgave die elk geïnteresseerd kind een knap beeld geeft van hoe treinen werken en hoe het spoornet in elkaar zit.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Simone Bijlard   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045128283

Aantal pagina's
44

Prijs
€20,00