van A naar B (en weer terug)

aanrader Coverafbeelding van: van A naar B (en weer terug)

Trefwoord(en)
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
10 jaar

Dit fascinerende boek neemt je mee op wel zeer verrassende reizen. De auteur maakte reeds het boek ‘De Atlas van de Belevingswereld’, een atlas vol kaarten van een fictieve wereld met landen als Ontdekking, Paradox, Schepping, Evolutie,… In dit nieuwe boek toont de auteur diverse routes die zich in die wereld bevinden. Zo kan je van Plan naar Doel (langs Belemmeringen), of van Goesting naar Voldaan. De reis loopt langs steden en dorpjes, via wegen, spoorlijnen, rivieren, autostrades en kleine bergweggetjes. De namen van al die plekken onderweg sluiten aan bij de reisroute. Zo loopt de reis van Nieuw naar Kapot langs Wennen, Gebruik, Slijtage en Onderhoud.  Met zijwegen naar Kras, Slijtplek, Oplappen en Reparatie. En na Kapot kan je nog naar Nostalgie, Bewaren, Recycling, Weggooien en Weggeven.

Naast zo’n praktische, materialistische reizen zijn er ook heel emotionele. Zoals de reis van Kennismaking naar Vriendschap, van Twijfel naar Besluit, van Treurnis naar Beter. Het is prachtig om te lezen welke steden en dorpjes er tussen beide plekken terug te vinden zijn. Ook hoe afgelegen sommige bestemmingen zijn, of welke dorpjes dicht bij elkaar liggen, terwijl andere in onherbergzame streken terug te vinden zijn. Want het is niet alleen de benaming van de plekken die zo boeiend is, ook de presentatie van de reisweg op een landkaart is fascinerend. De keuze van wegen en omgeving beïnvloedt de vlotte doorgang naar sommige bestemmingen. En de grootte van het dorp of de stad zegt ook weer veel over hoe belangrijk die plek is.
Kortom, in dit boek kan je uren verdwalen. Je kan genieten van de spitsvondige benamingen van alle plekken en fantaseren over de reis. Je kan het bekijken als een humoristisch boek, of als een filosofisch werkje dat je op weg helpt om over bepaalde dingen na te denken. Of zelfs als een oefening in logisch denken. Mogelijkheden genoeg om van dit boek te genieten.
Een schitterend boek om in rond te reizen en met plezier te verdwalen. Een aanrader!

Mik Ghys - februari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jean Klare

Illustrator
Jean Klare

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2018

ISBN
9789463360616

Aantal pagina's
106

Prijs
€19,90