Vakantie op het platteland – Het dagboek van Gurty, deel 1

Coverafbeelding van: Vakantie op het platteland – Het dagboek van Gurty, deel 1

Trefwoord(en)
honden
dagboek
vakantie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Hond Gurty gaat met haar baas Kasper tijdens de zomer 2 maanden op vakantie naar het platteland. Dat vindt ze zalig. Ze heeft er haar beste vriendin Fleur, een schrikachtig hondje, en haar vijand Billenkop, de kat van de buren. Elke dag beleeft ze een of ander avontuur. Zo is haar baasje niet blij wanneer ze hem als cadeautje een dode rat brengt. Billenkop laat ze zo schrikken tijdens zijn dutje in een boom dat hij eruit valt. Het bot dat Gurty vorig jaar begraven heeft ziet er nu vreselijk schimmelig uit, een echt feestmaal. Wanneer Gurty een monster zoekt in een hol, blijkt het Fleur te zijn. En zo beleeft ze elke dag iets nieuws. Tot de vakantie weer voorbij is.

Gurty’s verslag van haar zomerse activiteiten is hilarisch. Sommige dagen kregen een uitgebreid verhaal, andere dagen zijn meer een grap, een korte situatieschets met een grappige twist. Ook de langere verhalen hebben een grappig einde. Elke dag dat Gurty iets meemaakt, is ook een feestdag van een of andere heilige hond. Dat kan je afleiden uit de namen: Max, Ploef, Blacky en nog veel andere. Grappig is ook dat de dagen verder tellen na 31 juli, waarbij de vakantie ten einde loopt rond 42 juli. Zo is dit dagboek van Gurty een uniek verslag van haar zomer op het platteland.
De dieren in dit boek zijn raak getypeerd en grappig. Het is dan ook een plezier om te lezen hoe Gurty bekvecht met Billenkop, wat ze meemaakt op de markt of in het hooi, hoe ze wegloopt en hoe vindingrijk haar baasje is. Na al haar avonturen vind je in het boek ook nog leuke spelletjes, zoals een doolhof, raadsels, geheime tekeningen en een zoekprent.
Alles is voorzien van speelse, expressieve illustraties die de humor nog meer in de verf zetten.
Dit hilarische dagboek van een te gekke, kleine hond is het eerste deel van een nieuwe reeks. Erg veelbelovend!

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bertrand Santini

Illustrator
Bertrand Santini

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Het dagboek van Gurty

Jaartal
2021

ISBN
9789059249004

Aantal pagina's
145

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le journal de Gurty, Vacances en provence

Vertaler(s)
Edward van de Vendel