Ulysses Moore – De verborgen stad

Coverafbeelding van: Ulysses Moore – De verborgen stad

Trefwoord(en)
Venetië
andere werelden
vriendschap
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Anita Bloom vindt in een oud Venetiaans herenhuis – waar haar moeder muurschilderingen restaureert – een schrift met tekeningen. Wanneer ze het schrift opent, krijgt ze een vreemd gevoel alsof iemand haar uit het schrift bekijkt. In het schrift staan ook mysterieuze symbolen. Haar vriend Tommaso herkent ze uit de verhalen van Ulysses Moore die hij gelezen heeft. Anita zal dus naar Cornwall moeten om er het verborgen dorp Kilmore Cove te vinden en hulp te vragen aan Julia, Jason en Rick…

Na de afronding van de eerste reeks rond Ulysses Moore in ‘De Eerste Sleutel’ leek de cirkel rond. Maar nu duiken er in Venetië plots elementen op die verband houden met deze mysterieuze persoon. Daarmee lijkt een tweede reeks verhalen rond de figuur van Ulysses Moore te zijn gestart. De personages uit de eerste reeks spelen nog mee, zij het tot hiertoe eerder zijdelings. Alle aandacht is in dit verhaal gevestigd op Anita. Zij onderneemt een heel andere weg om tot in Kilmore Cove te geraken. De toegang blijkt te vinden te zijn in een cryptisch vers.
Ook de tegenstrevers van Anita hebben andere belangen dan Oblivia Newton uit de eerste reeks. De Covenants zelf hebben zich dan weer enkele andere pestkoppen op de hals gehaald die eveneens niet in de eerste reeks voorkomen.
De sfeer van dit verhaal is anders; de mystiek uit de eerste reeks – waarin de tijdsdeuren voor spanning en avontuur zorgden – is niet dezelfde al blijkt het schrift dat Anita vindt ook wel mysterieuze eigenschappen te bezitten.
Dit eerste deel lijkt er vooral op gericht te zijn om een aantal nieuwe personages te introduceren en een nieuwe verhaallijn uit te zetten.
Net zoals in de eerste reeks leest het verhaal heel vlot, is er heel veel actie en door de grote letter en de ruime bladspiegel heel aangenaam om te lezen. Het verhaal speelt zich op verschillende plaatsen af en wordt ook vanuit het standpunt van verschillende personages beschreven. Daardoor stopt de actie op een bepaalde plek om ergens anders de draad bij een ander personage weer op te nemen. Zo springt het verhaal telkens over en weer en blijft de lezer geboeid.
Het verhaal is geen afgerond geheel. Het is absoluut noodzakelijk het vervolg erop te lezen om tal van uitgezette krijtlijnen te kunnen invullen en de mysteries op te lossen. Afwachten wat de toekomst biedt.

Pol Van Damme - december 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Pierdomenico Baccalario

Illustrator
Iacopo Bruno   

Uitgeverij
Baeckens Books   
Fantoom   


Reeks
Ulysses Moore

Jaartal
2010

ISBN
9789078345299

Aantal pagina's
309

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Ulysses Moore – La Città Nascosta