Ultra Donker en de wachters van Wildzee

Coverafbeelding van: Ultra Donker en de wachters van Wildzee

Trefwoord(en)
eiland
gezin
dreiging
zee

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Ultra werd als baby op het strand van het eiland Wildzee gevonden door Andrew Donker, de Wachter van Wildzee. Zij werd door hem geadopteerd en groeit op in Schemerwacht, de woning van Andrew en meneer en mevrouw Schraveling. Als Ultra elf jaar is, wordt Andrew Donker dood teruggevonden op het strand, verdronken. Maar wie houdt dan de wacht om het eiland te waarschuwen voor gevaar?

De auteur neemt de lezer mee naar een afgelegen eiland waar de bewoners erg op zichzelf zijn aangewezen. En er staat een wachttoren die over de Westelijke zee uitkijkt. Want daar liggen de Verborgen Gronden waar zich een gevaar schuilhoudt. Althans volgens de legendes.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang dat dit nodig is voor het verhaal. Maar meestal vanuit het standpunt van het bijzondere meisje Ultra. Alle personages zijn realistisch en geloofwaardig geschetst.
Het verhaal verloopt chronologisch en speelt zich een hele tijd geleden af. Een tijd zonder elektriciteit, auto’s of eender welke moderne technologie. De bewoners van Wildzee zijn ook erg bijgelovig ondanks de nuchterheid van de dominee.
Door de mooie vertelkunst van de auteur gaat de lezer echt wel mee in deze afgelegen wereld waarin magie en legendes hand in hand gaan. De spanning wordt stelselmatig opgevoerd, zodat de lezer geboeid blijft. Hij krijgt ook mondjesmaat informatie over vroegere gebeurtenissen en de dreiging die mogelijk uit zee komt.
Boeiend magisch verhaal voor een hele tijd aangenaam leesplezier.
Beslist het lezen waard!

Pol Van Damme - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Reeve   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2022

ISBN
9789021680484

Aantal pagina's
278

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Utterly Dark and the Face of the Deep

Vertaler(s)
Annelies Jorna