Uitvinderslabo

Coverafbeelding van: Uitvinderslabo

Trefwoord(en)
techniek
elektriciteit
experimenten

Genre
informatief

Vanaf
12 jaar

Het boek begint met een voorwoord en een uitleg over veiligheid, waarna een opsomming staat van het benodigde gereedschap. Dan komt er een reeks ‘componenten’ aan bod, dingen die men nodig zal hebben om de experimenten uit te voeren. Ook vaardigheden om met de componenten aan de slag te gaan, worden uitgelegd, alsook hoe elektrische circuits werken en wat te doen als er problemen optreden. Pas daarna volgen een aantal experimenten waarmee de jonge wetenschapper aan de slag kan gaan. Een overzicht van gebruikte schakelschema’s en een begrippenlijst sluiten het boek af.

Dit is niet zomaar een knutselboek. Het is een handleiding voor de jonge wetenschapper die met elektriciteit een aantal experimenten wil uitvoeren. De technische uitleg – vooral gegeven vooraf gegaan aan de experimenten zelf  – is niet altijd eenvoudig. Een basiskennis elektriciteit kan zeker bijdragen tot een beter begrip van de gegeven uitleg.
Er staat heel wat beeldmateriaal in het boek om alles – van gereedschap en benodigdheden, over componenten en de stap-voor-stap foto’s van de experimenten – visueel duidelijk te maken. Bij elk experiment staat ook telkens een voorbeeld uit de ‘praktijk’: hoe het experiment wordt toegepast in gebruiksvoorwerpen die iedereen kent.
De gebruikte materialen zijn niet zomaar te vinden in een gewone doe-het-zelf zaak, maar wel in gespecialiseerde winkels of online in bepaalde webshops.
Voor jonge wetenschappers in spe die niet terugdeinzen voor nauwkeurig en correct experimenteerwerk.

Pol Van Damme - juni 2021

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2020

ISBN
9789059247659

Aantal pagina's
160

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Inventor Lab

Vertaler(s)
Sander Meij