uil wil op reis

Coverafbeelding van: uil wil op reis

Trefwoord(en)
dieren
reizen
heimwee

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Uil wil op reis, maar hij weet niet waar hij heen wil. Zeker niet naar zee, want die is te groot en te diep. Haas geeft hem een boek cadeau om mee op reis te nemen. ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ heet het. Maar zo lang wil Uil niet wegblijven. Hij vertrekt door het bos en stopt even bij Ever. Die vraagt bezorgd wie er nu op Uils boom past. Daar had Uil nog niet aan gedacht. Ever stelt voor dat hij dat zal doen en in ruil mag Uil in zijn boot. Die boot ligt gewoon op de grond maar Ever en Uil doen alsof ze een zeereis maken. Daarna wil Uil al terug naar huis. Maar Ever wil eerst dat Uil voorleest uit het boek van Haas. Daarna kan Uil naar huis, blij dat zijn reis afgelopen is.

Uil is enthousiast en wil op reis. Maar lang duurt dat niet, al snel heeft hij heimwee. Vos en Haas stimuleren zijn plan maar uiteindelijk houdt hij het niet lang vol. En is hij heel blij om weer thuis te zijn.
De leesboeken van Vos en Haas blijven verrassen met hun originele invalshoeken en hun eenvoudige taal. Dit boek is bedoeld voor beginnende lezers (AVI 2 / M3) en is helemaal op hun maat geschreven. De duidelijke zinnen en eenvoudige woordenschat zorgen toch voor een boeiend en aantrekkelijk verhaal. Daarbij horen natuurlijk ook de fijne, sfeervolle illustraties die Vos en Haas zo bekend maakten.
Een boeiend verhaal voor beginnende lezers, waarbij thuiskomen van een reis even fijn is als vertrekken.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2019

ISBN
9789401462075

Aantal pagina's
30

Prijs
€7,99