Uil, vos en vleermuis – nachtdieren

Coverafbeelding van: Uil, vos en vleermuis – nachtdieren

Trefwoord(en)
nacht
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Een inleiding over de avondschemering en de dieren die dan actief worden, gaat het eigenlijke boek vooraf. Daarna volgen een aantal pagina’s met een zwarte achtergrond waarop talrijke illustraties worden weergegeven met een groot aantal nachtdieren. Die illustraties worden begeleid door korte tekstblokken over het voorgesteld dier. Een tekst over de ochtendschemering en wat die nachtdieren dan doen sluiten dat deel van het boek af. Daarachter volgt nog een uitleg over het observeren van nachtdieren en een schema wanneer welk dier te zien kan zijn gedurende de nacht. Een register vervolledigt het boek.

Deze mooi verzorgde uitgave bevat een hele reeks gedetailleerde illustraties van een hele schare nachtdieren. Soms worden er ook delen van het dier apart weergegeven zoals een klauw van een uil of de knaagtanden van de bever. Dikwijls wordt ook het voedsel van deze dieren afgebeeld. Muizen en insecten bij uilen of een reeks nachtvlinders bij de nachtzwaluw. Bij sommige dieren staat ook de pootafdruk getekend of een doorsnede van zijn/haar hol.
Het is vooral een kijkboek waarin jonge kinderen deze dieren leren kennen. Er is een leeftijd van 5+ opgegeven, maar dan moet een volwassene de teksten voorlezen of vertellen. Zelf lezen kan vanaf ongeveer 9 jaar. De teksten zijn vrij kort en blijven algemeen, al is er voor zelf lezen wel voldoende leesvaardigheid vereist.
Boek in groot formaat dat gekende en minder gekende nachtdieren onder de aandacht brengt.

Pol Van Damme - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas Müller

Illustrator
Thomas Müller

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2016

ISBN
9789044828351

Aantal pagina's
59

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Eule, Fuchs und Fledermaus, Tiere der Nacht

Vertaler(s)
Roger Vanbrabant