Uil maakt het bont

Coverafbeelding van: Uil maakt het bont

Trefwoord(en)
buren
kleuren
schilderen
ruzie

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Uil is de buur van Vos en Haas en dat vindt hij fijn. Op een dag bekijkt hij het hek rond het hol van Vos en Haas. Hij vindt het saai, er moet wat kleur op. Uil zoekt verf bij elkaar en begint te schilderen. Omdat hij niet kan kiezen welke kleur het mooiste is, gebruikt hij alle kleuren naast elkaar. Wanneer Haas ziet wat Uil doet is ze erg boos. Zo boos dat Uil ook een hek rond zijn boom wil. Tot Bever langskomt met hout en Uil spijt krijgt van wat hij gedaan heeft. Gelukkig weet Bever hoe hij dit moet oplossen.

Vos en Haas zijn stilaan klassiekers voor wie net leert lezen. Dit verhaal is bedoeld voor lezers met AVI M4-E4. De korte zinnen en eenvoudige woordenschat zijn op hun maat geschreven. Toch is de tekst levendig en speels, met grappige woordspelletjes. Net als in de andere verhalen van Vos en Haas leert Vos weer iets bij. Wanneer Haas zegt dat Uil veel te ver ging, denkt Vos natuurlijk aan een verre afstand. Dat moet Haas weer even uitleggen. En zo kennen de jonge lezers een nieuwe uitdrukking.
De situatie waarin Vos, Haas en Uil terechtkomen is ook herkenbaar voor de doelgroep. Een ruzie om iets dat goedbedoeld was maar niet zo bekeken werd sluit aan bij hun leefwereld.
Naast de tekst staan natuurlijk de schitterende illustraties van Thé Tjong-Khing, die Vos, Haas en de andere personages al jaren tot leven brengt.
Een vrolijk boek over een burenruzie die goed afloopt.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2021

ISBN
9789401473774

Aantal pagina's
68

Prijs
€12,99