uil is een kok

Coverafbeelding van: uil is een kok

Trefwoord(en)
koken

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Vos en Haas willen een taart bakken want Uil komt op bezoek. Maar hun kasten zijn leeg, ze kunnen niets bakken. Ze besluiten zelf naar Uil te gaan, dan zijn zij de gasten en mag Uil iets klaarmaken voor hen. Dat vindt Uil geen probleem, hij gaat onmiddellijk aan de slag. Vos en Haas kijken erg verbaasd op wanneer Uil soep uit een pakje klaarmaakt. En ook de puree en de saus komen uit een pakje. Uil vindt dat erg handig. Maar zou hij ook een ei kunnen koken? Want dat komt niet uit een pakje…

Sylvia Vanden Heede slaagt er als geen ander in om fijne boeken te schrijven die rekening houden met de leesbeperkingen van jonge lezers. Haar woordenschat past zich perfect aan hun leeskennis aan, zodat ze met veel plezier deze verhalen vlot kunnen lezen. De ruime bladspiegel met korte zinnen en soms uitvergrote woorden is rustgevend. Daarbij komen nog de fantastische illustraties van Tjong-Khing, die van Vos en Haas klassiekers gemaakt heeft.
Na het verhaal volgen nog 2 recepten die allebei vertrekken van voedsel in een pakje. Een extra uitdaging voor jonge lezers.

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2021

ISBN
9789401478496

Aantal pagina's
32

Prijs
€5,00