Twitch

aanrader Coverafbeelding van: Twitch

Trefwoord(en)
school
vriendschap
vogels
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Twitch is een echte vogelliefhebber. Hij heeft niet alleen een aantal vogels bij hem thuis, tot zelfs in zijn slaapkamer toe, maar hij spot vanuit zijn geheime schuilplaats in een nabijgelegen natuurgebied opmerkelijke vogels. Op de eerste dag van de zomervakantie lopen er echter veel politieagenten rond in het natuurgebied. Een ontsnapte gevangene zou zich in het bos verschuilen. Kan Twitch zijn vogelspot-talent gebruiken om de politie te helpen?

Dit heerlijke avonturenverhaal palmt de lezer in met Twitch’ liefde voor vogels en met zijn eerlijkheid en onbevangenheid. Tussendoor krijgt de lezer ook nog een cursus vogel-spotten aangereikt zonder dat dit belemmerend werkt op de spanningsboog van het verhaal.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Twitch. Hij wordt heel herkenbaar en geloofwaardig beschreven. Ook andere kinderen die in het verhaal een rol spelen, komen levensecht over. De onderlinge relaties tussen de kinderen zijn eveneens realistisch. Zelfs als een pestkop van de school vriendschap lijkt te sluiten met Twitch, komt dat geloofwaardig over. Want hoe open Twitch ook is, hij twijfelt of die vriendschap wel echt is.
Enkele plotwendingen houden het verhaal boeiend en de lezer gekluisterd aan het boek. Waar het allemaal om draait is misschien wat vergezocht maar dat doet geen afbreuk aan het verhaal.
Het verhaal kent een wensvervullende finale die de jonge lezer zich met plezier beeldend kan voorstellen.
Prachtig feelgood-verhaal over vriendschap. Lezers zullen na het lezen van dit verhaal ook met andere ogen rondkijken naar vogels en de natuur in hun omgeving.
Een aanrader.

Pol Van Damme - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
M.G. Leonard   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401479028

Aantal pagina's
291

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Twitch

Vertaler(s)
Maria Postema