Twee wilde kleine heksen

Coverafbeelding van: Twee wilde kleine heksen

Trefwoord(en)
vriendschap
heksen
magie
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Tijdens een doorregende lente wil Lilly samen met haar vriendin Rosanna midden in de nacht een heksenritueel uitvoeren. Tot hun verbazing verschijnt er een echte heks. Die is niet zo tevreden want hoe moet ze nu terug naar de heksenwereld? Toch raken Lilly en Rosanna bevriend met Elfrieda, de heks. Zij wil hen zelfs echte magie leren en op een heksenbezem vliegen. Kan zij er ook voor zorgen dat het stopt met regenen zodat er in het ijssalon van Rosanna’s ouders eindelijk klanten komen?

Dat Cornelia Funke prachtige verhalen uit haar pen tevoorschijn haalt, is al langer geweten. Dit kleine verhaal over twee meisjes die heks willen worden, dateert al van 1994. Het is geen bijzonder spannend of grappig verhaal. Het verhaal kabbelt rustig verder op de dromen van de twee meisjes waarbij Lilly avontuurlijker is ingesteld dan Rosanna. Rosanna is wat bedachtzamer, meer behulpzaam. Ze heeft het ook niet zo met de dingen waar Lilly enthousiast over doet. Toch zal zij de bijzonderste ervaring mogen delen met de heks Elfrieda. Buiten beide meisjes zijn hun huisdieren nog het meest opvallend aanwezig. De ouders van beide kinderen vertoeven meer op de achtergrond.
De manier waarop Elfrieda verschijnt bij het ritueel van de meisjes komt niet helemaal geloofwaardig over. Waarom ze terug verdwijnt en dan later weer terugkomt, lijkt ook eerder toevallig dan gepland.
De zaken die de heks Elfrieda bewerkstelligt, zijn soms weinig, dan weer heel erg ingrijpend. De lezer krijgt niet echt een goed beeld van de heks. Het is ook niet erg duidelijk wat zij met beide meisjes wil bereiken.
Uiteindelijk gebeurt er niet zo erg veel in het verhaal.
Een klein eenvoudig verhaaltje zonder veel spanning. Voor lezers die rustig willen lezen en mee willen fantaseren over heksenstreken.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Cornelia Funke   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2014

ISBN
9789045117195

Aantal pagina's
105

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Zwei wilde kleine Hexen

Vertaler(s)
Esther Ottens