Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Ze verblijven er bij hun grootmoeder in het plaatsje Echo Ridge, een dorpje als alle andere. Maar schijn bedriegt, want twee onopgeloste verdwijningen van lang geleden lijken met hun komst de moordenaar terug actief te maken. Er verdwijnt weer een meisje. Ellery gaat op onderzoek maar stuit op goed bewaarde geheimen.

Het verhaal kent een vrij grote aanloop waarin niet bijzonder veel gebeurt. Het zijn de voorbereidingen voor het verdere verloop van het verhaal. Al vragen ze wel enig doorzettingsvermogen.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van twee hoofdpersonages. Dat brengt in het begin ook enige verwarring met zich mee. Maar eenmaal het verhaal zich verder ontwikkelt, blijft de lezer geboeid en is de ontknoping toch enigszins verrassend.
De verschillende personages worden levensecht beschreven, de dialogen verlopen heel vlot en het verhaal verloopt chronologisch, telkens vanuit het standpunt van één van de hoofdpersonages. Ellery is gefascineerd door detectiveverhalen en tracht een patroon te herkennen in de gebeurtenissen. Ze ontdekt ook stukje bij beetje waarom haar moeder zichzelf verloren is in een drugsverleden. De korte contacten die ze met haar heeft, roepen vragen op naar het verleden van haar moeder in haar geboortedorp.
Malcolm, het andere hoofdpersonage, lijdt onder de verdenking van zijn broer. Die  wordt verdacht iets te maken te hebben met de laatste verdwijning, vijf jaar geleden.
Het verhaal speelt in Amerika en dat is wel te merken aan bepaalde gebeurtenissen en uitspraken. Al is dit niet belemmerend voor het verhaal.
Ontspannende lectuur voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Karen M. McManus   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000364381

Aantal pagina's
274

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Two can keep a secret

Vertaler(s)
Willeke Lempens