Twaalf en het bevroren bos – Vuurbloed, deel 1

Coverafbeelding van: Twaalf en het bevroren bos – Vuurbloed, deel 1

Trefwoord(en)
magie
geheimen
weeskinderen
oorlog
prehistorie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Twaalf is een leerling-jager in het Jagersfort. Hoewel ze zich binnen in het fort niet thuis voelt, weet ze dat de buitenwereld zo mogelijk nog erger is. Wanneer het fort wordt aangevallen en een jonge leerling wordt ontvoerd, besluit Twaalf de gevaren erbuiten te trotseren.

De meeste lezers vinden verdwalen in een boek heerlijk. Even de drukte van de dag vergeten en je laten onderdompelen in een fantasiewereld. Vuurbloed, het eerste deel in de fantasy-trilogie waar Aisling Fowler mee debuteerde, is daar het perfecte boek voor. Al de juiste ingrediënten zitten er in: spanning, een stoer hoofdpersonage, magische wezens, een mysterieus verleden, humor, vriendschap en een prehistorische setting. Fowler schrijft erg aangenaam en toegankelijk waardoor het boek bijzonder vlot wegleest. Al draagt de goed opgebouwde spanning daar zeker toe bij. Ook qua world building zit je in Vuurbloed goed. Hoewel het einde redelijk afgerond is, begrijp je dat er nog heel wat avonturen kunnen plaatsvinden in en rond het Jagersfort. Wanneer een debuut meteen in verschillende talen verschijnt, weet je simpelweg dat het goed zit. De coverillustratie laat zien dat er met Twaalf niet te sollen valt en de donkere, spannende sfeer wordt ook verdergezet in de illustraties binnenin. Hoe verder je komt in het verhaal, hoe meer details je op de cover ontdekt en kan plaatsen. Ook Twaalf leer je doorheen het verhaal beter kennen. In het begin kan ze wat nors en ontoegankelijk overkomen, maar al snel begrijp je waar dit gedrag vandaan komt en sluit je haar in je hart.
Vuurbloed is een avontuurlijk en fantasierijk boek dat heerlijk wegleest. Ik ben benieuwd wat de rest van de trilogie ons zal brengen!

Mathilde Lemm - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Aisling Fowler

Illustrator
Sophie Medvedeva

Uitgeverij
HarperCollins   


Reeks
Vuurbloed

Jaartal
2021

ISBN
9789402709124

Aantal pagina's
382

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Fireborn

Vertaler(s)
Maren Mostert