Tuil de thuisblijfuil

Coverafbeelding van: Tuil de thuisblijfuil

Trefwoord(en)
thuis
redden
vriendschap
eenzaam

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tuil houdt van zijn nest hoog in een boom. Hij is er tevreden en gaat nooit naar buiten. Maar soms voelt hij zich eenzaam. Op een avond staat Momo, een kleine muis, voor zijn deur. Momo is benieuwd naar het huis van Tuil. Die is erg blij met het bezoek en vanaf dan komt Momo elke avond langs. Momo probeert Tuil mee naar buiten te krijgen, maar Tuil durft niet. Tot Momo op een avond niet langskomt. Tuil is ongerust en gaat buiten kijken. Wanneer hij merkt dat Momo in gevaar is, schiet hij in actie.

Dit verhaal is mooi opgebouwd, met eerst de eenzame uil die steeds wil thuisblijven tot op het einde diezelfde uil nog amper thuis is. Een belangrijke gebeurtenis gooit zijn hele leven omver, en hij wordt er gelukkiger van. Met daarbij ook nog een mooie nieuwe vriendschap, die ervoor zorgt dat die ommezwaai gebeurt.
De personages zijn goed gekozen en raak getypeerd. Ze staan centraal in het verhaal en in de illustraties. De tekst rijmt, wat zorgt voor een prettig voorleesritme. De illustraties zijn sfeervol, met leuke details en frisse personages.
Een voorleesverhaal voor avontuurlijke thuisblijvers.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Smriti Halls   

Illustrator
Lucy Fleming   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048321148

Aantal pagina's
27

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Home Bird Hoot

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal