Tranen om Stippie

Coverafbeelding van: Tranen om Stippie

Trefwoord(en)
gevoelens
dyslexie
huisdieren
ziek
school

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Net op de dag dat Tom zijn spreekbeurt moet houden over zijn konijn, is Stippie ziek. Hij had alles goed voorbereid en was heel zenuwachtig, maar nu Stippie zo ziek is, wil hij liever mee naar de dierenarts dan naar school. Mama verplicht hem echter om naar school te gaan. Daar vertelt hij aan de hele klas hoe ziek Stippie is. Gelukkig valt het allemaal goed mee, Stippie had alleen maar last van de warmte. Maar hoe zit het nu met die spreekbeurt?

Het thema van dit verhaal is erg herkenbaar. Iedereen is zenuwachtig voor een spreekbeurt, Toms gedrag kennen we allemaal. Dat alles op het laatste nippertje zo moet mislopen, is erg vervelend. De gevoelens van Tom staan centraal in dit verhaal. De tekst is vlot (AVI 5/E4) en het thema sluit perfect aan bij de leefwereld van jonge lezers.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marlies Verhelst   

Illustrator
Eefje Kuijl   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728268

Aantal pagina's
38

Prijs
€11,99