Tranen met tuiten

aanrader Coverafbeelding van: Tranen met tuiten

Trefwoord(en)
huilen
humor
fantasie
emoties

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Noemi Vola, de Italiaanse auteur en illustrator die ons eerder verbaasde met haar meer dan originele ‘De woelige wereld van de worm’, toont zich hier weer van haar beste (absurde) kant met een gelaagd werk vol humor over tranen. Hierin keert haar rozige worm terug, maar deze keer stromen zijn ogen vol en moet hij wenen. Niet een klein beetje, maar heel veel. Zodat snel de pagina’s vollopen. De verteller vertelt hem waar huilen allemaal goed voor is, en zo ontstaat een pittige dialoog tussen beiden. Dat je de dieren blij maakt met je tranen omdat ze ervan kunnen drinken, dat je er pasta in kan koken (zonder extra zout!), dat je er de vloer van de woonkamer mee kan poetsen, dat je er zoutdeeg mee kan maken, branden mee kan blussen, en veel meer. En als het boek gaat eindigen, kunnen we ons troosten met de gedachte dat tranen nooit eindigen. Net als zwembaden.

Een heerlijk fragmentarisch verhaal over wenen en over tranen dat met ongebreidelde humor troost kan bieden aan wie huilen moet.
De speelse prenten vol humor, kleur en verrassende details zijn heerlijk om te ontdekken. De beknopte tekst erbij leidt je doorheen het verhaal.
Na het lezen van dit verhaal zal huilen nooit meer hetzelfde zijn!…
Door zijn humor, zijn herkenbaarheid en zijn doorgedreven eigenzinnige stijl een aanrader!

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Noemi Vola   

Illustrator
Noemi Vola   

Uitgeverij
Parade   


Jaartal
2023

ISBN
9789463192873

Aantal pagina's
46

Prijs
€16,00


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Se piangi come una fontana

Vertaler(s)
Marion Everink