Toverdruppels

Coverafbeelding van: Toverdruppels

Trefwoord(en)
verdriet
troosten
gevoelens

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Snuiter is verdrietig want zijn vriend Grote Boom is ziek. Wanneer hij huilt, verschijnt de Tranenfee. Ze vangt zijn tranen op in een flesje, want zij noemt dat toverdruppels. Ze vertelt Snuiter dat verdriet in je hart pijn vanbinnen is. En als je dan huilt, heb je toverdruppels. Samen met de Tranenfee gaat Snuiter naar Flappie, die verdrietig is omdat zijn knuffel weggegooid werd. Snuiter troost hem en speelt met hem tot zijn verdriet over is. Zo ontdekt hij meer over verdriet en over troosten.

Dit verhaal leert kinderen omgaan met verdriet. Er komen verschillende soorten van verdriet aan bod: iets of iemand missen, veranderingen in je vertrouwde omgeving, familieproblemen en eenzaamheid. Dankzij de Tranenfee leert Snuiter wat verdriet is, maar vooral hoe je kan troosten. De sfeervolle illustraties plaatsen Snuiter centraal en benadrukken zijn rol in het hele verhaal. De vlotte tekst maakt voorlezen gemakkelijk.
Na het verhaal volgen enkele bladzijden met doe-tips. Je leert een regenbooggordijn maken, een druppelschilderij, een toverdruppel-speellint en nog veel meer. Ook enkele spelletjes worden uitgelegd, allemaal rond het thema verdriet en troost.
Dit boek is een initiatief van vzw Talismanneke. Zij willen leren hoe je creativiteit en fantasie kan gebruiken om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Mik Ghys - september 2012

Zoek op bib.be

Auteur
Nathalie Slosse

Illustrator
Rocio del Moral   

Uitgeverij
Abimo   


Jaartal
2012

ISBN
9789059328761

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,99