Tovenaars

Coverafbeelding van: Tovenaars

Trefwoord(en)
tovenaars
wedstrijden
informatie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Gawain leeft bij zijn leermeester Gregorius op een kasteel. Gregorius is tovenaar en raadsman van koning Leodegrance. Diens dochter Heidrun maakt het Ambrosius lastig met erg onredelijke eisen. Gawain en Gregorius maken zich klaar om naar een toernooi te vertrekken waarop de beste tovenaars met elkaar zullen wedijveren om uit te maken wie de grootste tovenaar is.

In deze reeks wisselen een verhaal en informatieve teksten elkaar af. Zo krijgt de lezer niet enkel informatie over het tovenaarschap en alchemie, maar worden die elementen rechtstreeks in het verhaal gebruikt.
De informatieve teksten staan in een grijze kader (als van een oud gerafeld blad) en zijn soms langer dan één bladzijde. Maar deze informatieve teksten staan telkens op de linker bladzijde zodat de lezer moet doorbladeren om de informatie te lezen en daarna moet terugbladeren om het verhaal verder te lezen. Helaas levert dit een nogal verwarrend geheel op.
Daarnaast zijn in het verhaal een aantal woorden en soms hele zinnen vet gedrukt zonder dat dit een reden blijkt te hebben (of het moest een geheime reden zijn die moeilijk te ontdekken valt).
Het verhaal is ook heel erg eenvoudig en stereotiep aan een aantal elementen die men tovenaars toedicht en dat levert een eerder karikaturaal verhaal op dat maar weinig geloofwaardig of spannend overkomt. Het is allemaal erg luchtig en zelfs humoristisch bedoeld. Het is ook onduidelijk waarom de tovenaars zich buitenmatig te goed doen aan alcoholische dranken.
De zwart-wit illustraties komen houterig en stijf over.
De informatieve stukjes zijn in een eenvoudige taal geschreven en afgestemd op het beoogde doelgroep. Een overzicht van de personages leidt het verhaal in.
Aan de hand van de omslag en de flaptekst verwacht de lezer meer van dit boekje in klein formaat (19cm x 16cm).

Pol Van Damme - augustus 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Illustrator
José de Cruz

Uitgeverij
Manteau   


Reeks
Aanvallen!

Jaartal
2011

ISBN
9789022326442

Aantal pagina's
188

Prijs
€14,95