Tot over mijn oren in het plastic

Na een inleiding volgen zes hoofdstukken over plastic: Wie is plastic? – Hoe werd plastic zo populair? – Wat doen we met plastic? – Waar gaat al dat plastic heen? – Wat nu? – Wat kun jij doen? Al deze hoofdstukken volgen logisch op elkaar en geven aan dat wij plastic zo gewoon zijn dat we er niet meer over nadenken. Maar die massa plastic bedreigt onze omgeving en in het bijzonder de natuur (en zelfs onszelf).
Er worden een aantal oplossingen aangereikt en ook tips om zelf minder plastic te gebruiken. Een register en een dankwoord sluiten het boek af.

Dit boek is bijzonder knap opgebouwd en is heel erg duidelijk. De teksten zijn makkelijk leesbaar én begrijpbaar, ook wat moeilijkere begrippen betreft als de samenstelling van plastic of over het raffineren en ‘kraken’ van aardolie. Door naast de teksten ook veel illustratief materiaal te gebruiken, wordt het probleem van de plastics visueel ook heel sterk ondersteund.
De lezer krijgt geen vermanend vingertje toegewezen, maar het wordt hem/haar wel duidelijk dat plastic een groot probleem voor het milieu wordt als er niets aan wordt gedaan. Na het lezen van dit boek zal de lezer absoluut anders tegen plastic aankijken en bewuster om zich heen kijken.
Beslist een sterke aanrader!

Pol Van Damme - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Daniël Poolen

Illustrator
Merel Corduwener

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2022

ISBN
9789025776138

Aantal pagina's
135

Prijs
€22,99