Tot aan de maan en terug

Coverafbeelding van: Tot aan de maan en terug

Trefwoord(en)
liefde
vriendschap
ouderliefde
hazen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De alomgekende en geliefde klassieker ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ uit 1994 blijft ons bekoren, publicatie na publicatie. Het verscheen ondertussen in tal van vormen en formaten. Deze keer zit het in een stevige farde, samen met ‘Zullen we vriendjes zijn?’ uit 2020.
In deze zien we Hazeltje die wil spelen, maar Grote Haas had het te druk. Dus trok hij er alleen op uit. Op zoek naar een speelmaatje. In een plas zag hij een ander Hazeltje, maar die was niet echt. En met die schaduw kon je ook niet echt spelen. Maar dan kwam hij bij de Wolkenberg en ontmoette er Sterre, het sneeuwhaasje. Het klikte meteen en het werd een hele leuke dag. Tot zij verstoppertje speelden en Sterre verdween. Maar toen Hazeltje weer thuis kwam, wachtte hem een fijne verrassing…

Dit tweede boekje is qua opzet gelijkaardig aan het eerste: dezelfde lieflijke prenten in zachte kleuren met beweeglijke figuren en duidelijke expressie en emotie, dezelfde korte tekst met veel dialoogjes die je makkelijk in je (voorlees)mond legt, en dezelfde verzorgde lay-out die het geheel erg aantrekkelijk maakt.
Daarom horen deze twee boekjes perfect samen in deze stevige farde.
Een mooie aanwinst in de boekenkast.

Eric Vanthillo - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sam McBratney

Illustrator
Anita Jeram   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047713593

Aantal pagina's
64

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
To the Moon and Back

Vertaler(s)
Jesse Goossens