Top Bob. De reddende hond

Coverafbeelding van: Top Bob. De reddende hond

Trefwoord(en)
honden
redden
humor

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Bob de hond heeft het druk, ook al denken zijn baasjes dat hij een luie hond is. Maar als zijn baasjes weg zijn, is Bob erg actief. Hij doet de postbode schrikken, verjaagt een kat uit de tuin zodat de vogels hem dankbaar zijn en gaat zijn buurhond Doortje Dwergpoedel redden. Die blijkt opgesloten te zijn door een inbreker. De volgende dag gebeurt hetzelfde bij Skipper Angstteckel, een andere hondenvriend van Bob. Bob houdt zich klaar om die inbreker te verrassen wanneer zijn huis aan de beurt is. Maar dat loopt anders dan verwacht.

Bob is voor zijn vrienden een redder in nood, maar voor zijn baasjes is hij maar een luie donder. Grappig is wel dat Bob denkt dat hij zijn baasjes moet uitlaten, en dat hij ze tevreden moet houden door mee met de bal te spelen. Deze andere kijk op het leven van een hond zorgt voor een grappige insteek bij de rest van zijn avonturen.
De tekst leest vlot en is aangepast aan jonge lezers (AVI 6). De bladspiegel oogt aantrekkelijk, waarbij haast op elke pagina een kleurrijke, expressieve illustratie te bekijken valt. Dat zorgt samen voor een grappig en spannend avontuur van een dappere hond.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Harmen van Straaten   

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2019

ISBN
9789025877538

Aantal pagina's
61

Prijs
€9,99