Tok Tok gaat op stap

Coverafbeelding van: Tok Tok gaat op stap

Trefwoord(en)
avontuur
kippen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Tok Tok de kip vindt het maar saai in de tuin waar ze woont met haar mama en kleine zus. Ze wil de wijde wereld in. Ze komt in een grote wei terecht en schrikt er van een koe. Even later wil een man haar pakken om op te eten maar ze fladdert snel weg. Dan belandt ze in een grote stal vol kippen. Ze ontmoet er een kale kip die haar vertelt over het leven in de kippenstal. Tok Tok wil niet dat al die kippen opgesloten zitten en bedenkt een ontsnappingsplan. Zo belanden de kippen in de tuin, wat hun eigenaar toch wel doet inzien dat het voor de kippen veel fijner is om zo te leven. Tok Tok wil toch wel weer naar huis en neemt de kale kip mee. Maar eerst geeft ze haar een naam: Roos.

Dit vrolijke kippenavontuur is geschreven op maat van jonge lezers met AVI 3 / E3. Tok Tok de kip is ondernemend maar moet toch wel enkele gevaren doorstaan: een grote koe, een man die haar wil opeten en dan de kippenkwekerij. Ze is niet alleen moedig maar ook slim. Dankzij haar krijgen de kippen een beter leven, want de boer wil wel erg snel zijn manier van werken aanpassen.
Korte zinnen en een vlotte taal maken dit verhaal ideaal voor beginnende lezers. De illustraties zijn kleurrijk en speels, heel uitnodigend.
Een vrolijk kippenavontuur.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Gertrud Jetten   

Illustrator
Ina Hallemans   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Leren lezen met Kluitman

Jaartal
2022

ISBN
9789020677782

Aantal pagina's
29

Prijs
€8,99